Agenda

Overzicht van aankomende activiteiten

Vrijdag 10 juni 2022: Rondleiding Bilderdijkkamer

In april 2020 zou de Bilderdijkkamer in het Leidse Academiegebouw door rector magnificus Carel Stolker officieel worden geopend. Die kamer is ingericht met voorwerpen en schilderijen uit de collectie van de Werkgroep Bilderdijk van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Bovendien stond bij die gelegenheid de presentatie gepland van het boek Een sublieme nalatenschap. De erfenis van Willem Bilderdijk (Leiden University Press). Vanwege de coronasituatie kon dit alles helaas niet doorgaan.

Studenten, collega’s en andere belangstellenden hebben nog niet de gelegenheid gehad om de kamer te bezichtigen. Daarom organiseert de Werkgroep Bilderdijk op 10 juni 2022 een rondleiding. Scaliger-hoogleraar en Bilderdijk-biograaf Rick Honings zal de kamer laten zien en over Bilderdijks leven, werk en nalatenschap vertellen.

Datum: Vrijdag 10 juni 2022

Tijd: 14-16 uur

Plaats: Academiegebouw Universiteit Leiden, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

De rondleiding is gratis, maar u dient zich aan te melden door een e-mail te sturen aan de secretaris van de Werkgroep Bilderdijk, Ton van Kalmthout:     a.b.g.m.van.kalmthout@hum.leidenuniv.nl. 

Vrijdag 25 november 2022: Symposium over ‘Reizen in de tijd van Bilderdijk’ + presentatie van het Jaarboek Bilderdijk 2022.

[het programma wordt later bekendgemaakt]